Bambucké maslo - 100% prírodný esenciálny olej (10ml)

Bambucké maslo - 100% prírodný esenciálny olej (10ml)

6 bodov do vernostného systému Jednoduché vrátenie
Pěstík

Na rozdiel od bambuckého masla, ktoré pri izbovej teplote zostáva pevné a voskovité, má bambucký olej hladkú, zamatovú konzistenciu podobnú typickému oleju lisovanému za studena, čo uľahčuje jeho použitie v kozmetických prípravkoch. viac

Kód produktu: 3507 Doprava a platba

6,90 € s DPH
Skladom ihneď
ks
Pěstík

Na rozdiel od bambuckého masla, ktoré pri izbovej teplote zostáva pevné a voskovité, má bambucký olej hladkú, zamatovú konzistenciu podobnú typickému oleju lisovanému za studena, čo uľahčuje jeho použitie v kozmetických prípravkoch. viac

Kód produktu: 3507 Doprava a platba

Bambucký olej(Butyrospermum parkii)

Bambucký olej, nazývaný aj olej z bambuckých orechov, sa získava z orechov stromu Vitellaria paradoxa (Butyrospermum parkii), všeobecne známeho ako bambucký strom (Karite), ktorý pochádza z Afriky. Bambucký olej je ľahší a silnejší súrodenec obľúbenejšej hĺbkovo vyživujúcej zložky, bambuckého masla.

Bambucký olej možno považovať za frakcionovanú formu bambuckého masla, pretože sa vlastne získava ako vedľajší produkt pri výrobe bambuckého masla.

Použitie bambuckého oleja

Pri lokálnom používaní sa bambucký olej ľahko vstrebáva do pokožky a dodáva jej intenzívnu hydratáciu bez toho, aby ju dráždil, zanechával mastné stopy alebo upchával póry. Vďaka tomu je ideálny pre mastnú, citlivú a zrelú pleť, ako aj pre pleť postihnutú akné a ekzémami. Olej z bambuckých orechov, bohatý na zlúčeniny, ktoré obnovujú kolagén, je účinným prostriedkom proti vráskam, ktorý vypĺňa pokožku a znižuje výskyt jemných vrások a starnutia. Bambucký olej (Vitellaria Paradoxa) môže byť užitočný pri liečbe popálenín a poškodení slnkom. Je obľúbený aj preto, že pomáha redukovať vzhľad jaziev a strií. Bežne sa nachádza v kozmetických výrobkoch, ako sú krémy na pleť, balzamy na pery a opaľovacie krémy, pretože jeho antiseptické a sťahujúce vlastnosti pomáhajú obnovovať pokožku.

Keďže bambucký olej má vynikajúce zmäkčujúce a hydratačné vlastnosti, hojne sa používa aj v šampónoch, kondicionéroch a vlasových prípravkoch. Jeho ošetrujúce vlastnosti hydratujú suché, krepaté, poškodené a lámavé vlasy bez toho, aby ich zanechávali nepríjemne voňajúce alebo ťažké a mastné. Bambucký olej posilňuje vlasy a znižuje ich vypadávanie, čím podporuje rast zdravších a prípadne dlhších vlasov.

Ako používať

Olej je vhodný na aromaterapiu.

Olej sa môže používať na obohatenie kozmetických krémov, na kúpele alebo masáže.

Ide o kozmetický výrobok, ktorý nie je určený na vnútorné použitie.

Parametre
Aromatické oleje Neutrálne
Certifikácia Vhodné pre vegánov, Z udržateľného poľnohospodárstva, 100 % organický
Typ oleja Nosný olej
Objem 10 ml
Ročné obdobia Jar, Leto, Jeseň, Zima
Účel použitia Akné, Starostlivosť o pleť, Starostlivosť o vlasy, Vrásky
Účinok Upokojujúci
Vhodné pre Tehotné a dojčiace ženy
Vôňa Neutrálne
Výška (cm) 8
Šírka (cm) 4
Hĺbka (cm) 4
Aromatické oleje Neutrálne
Certifikácia Vhodné pre vegánov, Z udržateľného poľnohospodárstva, 100 % organický
Typ oleja Nosný olej
Objem 10 ml
Ročné obdobia Jar, Leto, Jeseň, Zima
Účel použitia Akné, Starostlivosť o pleť, Starostlivosť o vlasy, Vrásky
Účinok Upokojujúci
Vhodné pre Tehotné a dojčiace ženy
Vôňa Neutrálne
Výška (cm) 8
Šírka (cm) 4
Hĺbka (cm) 4