Kôpor - 100% prírodný esenciálny olej 10ml

Kôpor - 100% prírodný esenciálny olej 10ml

4 body do vernostného systému Jednoduché vrátenie

Pěstík

Organický kôprový esenciálny olej sa často používa v potravinárskom, kozmetickom a zdravotníckom priemysle. viac

Kód produktu: 722 Doprava a platba

4,60 € s DPH
Skladom ihneď
ks
Pěstík

Organický kôprový esenciálny olej sa často používa v potravinárskom, kozmetickom a zdravotníckom priemysle. viac

Kód produktu: 722 Doprava a platba

Kôprový olej (Anethum graveolens) 10 ml

Náš ekologicky vyrobený kôprový esenciálny olej sa destiluje parou z oválnych, tmavohnedých semien byliny Anethum graveolens pestovanej v Maďarsku. Vďaka svojej intenzívnej sladkej, korenistej a aromatickej vôni nachádza kôprový olej široké uplatnenie vo farmaceutickom, potravinárskom, aromatickom, kozmetickom a zdravotníckom priemysle.


VÝHODY POUŽÍVANIA OLEJA


Kôprový olej je známy svojou všestrannosťou; je vysoko cenený pre svoje antioxidačné, protiplesňové a antibakteriálne vlastnosti.

Kôprový olej
obsahuje aj silné antimikrobiálne a antibakteriálne zlúčeniny, ktoré z neho robia užitočný antiseptický a dezinfekčný prostriedok na ošetrovanie rán. Podľa štúdie z roku 2006 v Experimental Dermatology tento esenciálny olej tiež stimuluje syntézu elastínu aktiváciou dermálnych fibroblastov.

Zvyšuje tiež produkciu elastínu: Tropoelastín, ktorý sa spája do elastínu. Kôprový olej sa často používa aj na podporu trávenia, najmä pri poruchách trávenia alebo zápche.

Energetický olej z kôprových semienok podporuje emocionálne uzdravenie, povzbudzuje k zamysleniu a introspekcii a prináša pokoj a mier, najmä počas meditácie.

Má tiež upokojujúci účinok, ktorý pomáha znižovať nervozitu a zmierňovať úzkosť a depresiu. Esenciálny olej z kôprových semienok tiež pomáha podporovať pokojný spánok, takže je ideálny pre ľudí trpiacich nespavosťou.


VÝROBA

Kôprový olej sa získava zo semien rastliny kôpor, zatiaľ čo koprový olej sa vyrába z listov rastliny. Kôprový olej je známy svojou intenzívnou korenistou vôňou, pretože má vyšší obsah karvónu v porovnaní s kôprovým olejom, ktorý má silnú, sviežu a aromatickú vôňu. Olej z listov a semien kôpru má odlišné chemické zloženie, pôvodné kuchynské využitie a rôzne aplikácie v rastlinnej medicíne.

Parametre
Aromatické oleje Bylinné
Certifikácia Vhodné pre vegánov, Z udržateľného poľnohospodárstva, 100 % organický
Typ oleja Esenciálny olej
Objem 10 ml
Ročné obdobia Jar, Leto, Jeseň, Zima
Účel použitia Starostlivosť o pleť, Trávenie
Účinok Relaxáčný, Upokojujúci
Vôňa Bylinná

Alternatívne produkty2