Petržlen - 100% prírodný esenciálny olej (10ml)

Petržlen - 100% prírodný esenciálny olej (10ml)

9 bodov do vernostného systému Jednoduché vrátenie

Pěstík

Esenciálny olej zo semien petržlenu má sladkú, teplú, korenistú, bylinnú vôňu, ktorá pri použití v zmesi zahrieva. viac

Kód produktu: 3532 Doprava a platba

9,10 € s DPH
Skladom ihneď
ks
Pěstík

Esenciálny olej zo semien petržlenu má sladkú, teplú, korenistú, bylinnú vôňu, ktorá pri použití v zmesi zahrieva. viac

Kód produktu: 3532 Doprava a platba

Petržlen(Petroselinum sativum)

Petržlenový olej sa získava zo zelených listov a aromatických semien voňavej dvojročnej byliny Petroselinum crispum, ktorá rastie na indickom vidieku. Najviac esenciálneho oleja obsahujú semená, hoci na výrobu esenciálneho oleja možno použiť celú rastlinu vrátane listov.

Petržlenová vňať pochádza z oblasti Stredozemného mora a vďaka svojim tmavozeleným, zvlneným alebo kučeravým listom je jednou z najznámejších a najpoužívanejších byliniek na ozdobu aj na varenie. Jej názov je odvodený od gréckeho slova petros, čo znamená kameň, pretože táto rastlina často rastie v skalnatom teréne. Ako kulinárska bylina má mnoho známych výhod vrátane schopnosti upokojiť žalúdok a poskytnúť určitý liek na problémy s močovými cestami.

Použitie petržlenového oleja

Esenciálny olej zo semien petržlenu sa používa ako prísada do mydiel, kozmetiky, pracích prostriedkov, kolínskych vôd a parfumov, najmä do pánskych vôní. Má aj aromaterapeutické využitie a používa sa na liečbu rôznych ochorení vrátane žltačky a malárie. Esenciálny olej zo semien petržlenu má tiež antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti, ktoré pomáhajú liečiť pupienky, akné a kožné infekcie, ako aj dezinfikovať póry. Petržlenový olej tiež postupne pomáha znižovať výskyt vrások a tiež zabraňuje ich vzniku. Tento éterický olej je tiež užitočný pri liečbe menších bolestí a zápalov, znižuje výskyt nežiaducich bakteriálnych, vírusových a plesňových problémov a uvoľňuje nežiaduce svalové kŕče.

Z emocionálneho a energetického hľadiska pomáha esenciálny olej zo semien petržlenu podporovať rovnováhu a pokoj mysle, tela a ducha. Tento esenciálny olej upokojuje nepokojnú myseľ a môže pomôcť pri relaxácii, najmä ak sa človek cíti netrpezlivý alebo mimoriadne vystresovaný.

Ako používať

Olej je vhodný na aromaterapiu.

Olej sa môže použiť na obohatenie kozmetických krémov, do kúpeľa alebo na masáž.

Ide o kozmetický výrobok, ktorý nie je určený na vnútorné použitie.

Parametre
Aromatické oleje Korenisté
Certifikácia Vhodné pre vegánov, Z udržateľného poľnohospodárstva, 100 % organický
Typ oleja Esenciálny olej
Objem 10 ml
Ročné obdobia Jeseň, Zima
Účel použitia Akné, Starostlivosť o pleť, Vrásky
Účinok Relaxáčný, Upokojujúci
Vhodné pre Mužov
Vôňa Bylinná, Hrejivá, Korenistá, Sladká
Výška (cm) 8
Šírka (cm) 4
Hĺbka (cm) 4

Alternatívne produkty2